Blog
Website optimalisatie

Website optimaliseren, waar let ik op? 

Heb jij een website en ben je bijvoorbeeld actief in de bruisende stad van Amsterdam of een andere plek met hoge bevolkingsgraad? Dan heb jij waarschijnlijk te maken met ontzettend veel concurrentie. Er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat je boven deze concurrenten uitkomt. Eén van de grootste en belangrijkste manieren is door jouw website te optimaliseren voor Google. Dit kan jezelf doen, maar je kan ook kiezen voor zoekmachine laten optimaliseren. Dit is een belangrijk onderdeel in de online marketing. Het inzetten en verbeteren van de online marketing is cruciaal wanneer je voornamelijk afhankelijk van een website bent.

Wat houdt online marketing in?

Er zijn ontzettend veel vormen van online marketing. Zo heb je social mediamarketing, e-mailmarketing, contentmarketing en natuurlijk zoekmachinemarketing. Zoals de namen al zeggen wordt er bij social mediamarketing gefocust op social media, bij e-mailmarketing op mailings en bij zoekmachinemarketing wordt er gekeken naar het optimaliseren van de zoekmachines. Hierbij heb je SEO en SEA. 

Er zit een duidelijk verschil tussen SEO en SEA. Dit verschil zie je gelijk in de namen. SEO staat voor Search Engine Optimization, terwijl SEA staat voor Search Engine Advertising. Bij de één ligt de focus dus op het optimaliseren van de zoekmachine terwijl de ander focust op het adverteren op de zoekmachines. 

Het optimaliseren van de zoekmachine kan je zelf doen, maar als je veel concurrentie hebt of als jouw website er niet goed voor staat is het ook gemakkelijk en betrouwbaar om het uit te besteden. Dit kan bijvoorbeeld bij een ervaren online marketing bureau in Amsterdam. Die hebben al heel wat meegemaakt en zijn beter in staat om een goed advies of marketingplan te geven. 

Marketingbureau inschakelen

Bij het inschakelen van een marketingbureau worden de verschillende activiteiten die komen kijken bij het optimaliseren uit je handen genomen. Met jarenlange ervaring in de online marketing in en rond Amsterdam biedt het inschakelen van een marketingbureau veel kansen. Het internet wordt steeds groter en biedt veel kansen. Deze kansen kunnen niet blijven liggen. 

Een marketingbureau gaat erg gericht te werk. Hierbij worden er samen met jou doelen opgesteld en een plan geschreven hoe deze doelen behaald gaan worden. Het grootste voordeel van het uitbesteden van SEO is dat je wordt bijgestaan door gemotiveerde en ervaren specialisten. Hierbij nemen zij niet alles over, maar nemen ze jou mee in het proces. Hierdoor steek je er zelf ook nog iets van op en heb je genoeg inspraak. 

Nog een voordeel van het uitbesteden van SEO is dat alles gemeten en bijgehouden wordt. Zijn de zoekwoorden ineens niet meer relevant of valt iets anders op? Dan wordt dit meteen opgepakt. Daarnaast wordt elke euro die je in dit proces stopt ook echt gebruikt om de beste resultaten te behalen voor jouw website.

Bij het uitbesteden is het belangrijk dat je voor een bedrijf kiest dat je kunt vertrouwen en dat zijn beloftes nakomt. Bij het online marketing bureau in Amsterdam krijg je een korte en een lange termijnplan. Het verkrijgen van een hoge positie in Google kan een aantal maanden duren. Vandaar ook dat zij verschillende mogelijkheden voorleggen om in de tussentijd andere tactieken toe te passen. Waaronder social mediamarketing. 

Waarom optimaliseren van zoekmachine

Het optimaliseren van de zoekmachine is heel belangrijk in het verkrijgen van een hoge positie in de zoekresultaten. Het grootste doel met de optimalisatie is het verkrijgen van meer websitebezoeken. Wanneer je website optimaal is ingesteld zullen de mensen snel bij jouw website terechtkomen wanneer zij zoeken wat jij aanbiedt. 

Bij het optimaliseren van de zoekmachine is het belangrijk om je hierin te blijven optimaliseren. Ondanks dat er maandelijks nieuwe mensen naar dezelfde zoekwoorden zoeken kunnen deze ook ineens niet meer gebruikt worden. Daarom is het belangrijk om dit in de gaten te blijven houden. Op die manier kan je eventueel zoekwoorden aanpassen om zo hoog in Google te blijven staan. 

Bij het optimaliseren van de zoekmachine is het belangrijk om rekening te houden met de drie verschillende belangrijke pijlers. Wanneer jij relevante content op je webpagina’s hebt staan die aansluiten op de zoekvraag van de zoeker zal Google je hoger in de zoekresultaten plaatsen. Daarnaast kijkt Google ook steeds strenger naar de techniek van je website. Laden de pagina’s langzaam en zijn de foto’s niet scherp dan zal je een aantal plekken zakken in de zoekresultaten. Als laatst kijkt Google naar autoriteit, ofwel de linkbuilding. Dit is voor Google een bevestiging dat je website relevant is. 

Om tot een hoge positie in de organische zoekresultaten terecht te komen zijn er dus een aantal stappen om te doorlopen. Om te beginnen met het doen van een onderzoek. Dit onderzoek laat zien wie de concurrenten zijn en welke zoekwoorden relevant zijn. Ook is het belangrijk om in kaart te brengen welke zoekwoorden iemand zou gebruiken die op zoek is naar wat jij aanbiedt. Nadat de resultaten binnen zijn worden er heldere doelen gesteld en concrete doelstellingen. Aan de hand van dat plan wordt de strategie vervolgens in de praktijk gebracht.

Lees ook...

Lorem Ipsum

  LLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door uw bezoek voort te zetten gaan wij er van uit dat u instemt met onze cookievoorwaarden.